Kedves Tagok!

Időben szeretném felhívni a figyelmeteket arra, hogy a jövedelemadó 1 %-át ajánljátok fel, valamely általatok preferált  nonprofit szervezetnek. Kérlek, hogy NE hagyjátok bent a  nagy kasszában, mert mindössze 5 perces munkát igényel és a sok kicsi végül nagyon nagy segítséget jelenthet akár a egyesületünknek, akár a fajtáinkat mentő civil szervezeteknek.

Felhívom a figyelmeteket, hogy csak olyan szervezetnek lehet felajánlani az 1 %-ot, amely erre jogosult, különben a pénz az államnál marad, így ezt előtte ellenőrizzétek le!

Fajtáink tekintetében két szervezetre szeretnénk felhívni a figyelmeteket, melyek jogosultak az 1 % gyűjtésére:

 

Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület  Adószám:  18274422-1-13

Munkánkat nem kell bemutatnunk a tagságnak, 10 fajta gondozását végezzük, szakmai- , sport- és családi  rendezvényeket szervezünk.

Szervezeti életünkről itt tájékozódhatsz:  www.aapkk.hu

https://www.facebook.com/aapkk.hungary

 

Brit Pásztorkutya Fajtamentők Egyesülete   Adószám: 18289031-1-13

Az összes hozzánk tartozó fajta, tehát nem csak a brit-, de az ausztrál pásztor és juhászkutya fajták mentését is végzik hosszú évek óta, az AAPKK-val jó együttműködésben, nagyon eredményesen.  A kutyák ideiglenes elhelyezését, gondozását vagy rehabilitációját önkéntes befogadóknál oldják meg, de a gyógykezelések, ivartalanítás, oltás, chipezés és a napi etetés hatalmas összegeket emészt fel, ehhez kérik a segítséget.

Munkájukról részletesebben itt tájékozódhattok: 

https://britpasztorsos.wixsite.com/britpasztorsos

https://www.facebook.com/britpasztorsos/

 

SZÁNJ RÁ  5 PERCET ÉS AJÁNLD FEL ADÓD 1 %-ÁT!

HATÁRIDŐ:  MÁJUS  20.

SZÁNDÉKOD JELEZD IDŐBEN  KÖNYVELŐDNEK  VAGY A MUNKAHELYED PÉNZÜGYESÉNEK!

Ha saját magad szeretnéd leadni a felajánlást, ahhoz találsz itt egy útmutatót:

Mit kell tudniaz adó 1 százalék rendelkezéséről?

Minden év május 20 -ig rendelkezhet adója 1%-áról civil szervezetek részére

Amennyiben szeretné felajánlani adó 1 százalékát, a következőképpen teheti meg:

Ha a magánszemély rendelkezik elektronikus tárhellyel, nyilatkozatát a legegyszerűbb módon, elektronikusan nyújthatja be:

  • az e-SZJA webes felületen az online kitöltő segítségével vagy
  • az ÁNYK keretprogram segítségével a bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve vagy attól elkülönítve a 20EGYSZA nyomtatvány kitöltésével.

Papíralapon postai úton vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján nyújthatja be:

  • a személyijövedelemadó-bevallással együtt, annak EGYSZA lapját kitöltve,
  • az e-SZJA felületen megtalálható kitöltő program segítségével elkészített, majd kinyomtatott nyilatkozati lapon, a 20EGYSZA jelű nyomtatványon vagy annak adattartalmával egyező nyilatkozati lapon, továbbá, ha a munkáltató vállalja a nyilatkozatok összegyűjtését, a minden év május 10-ig lezárt borítékban leadva a munkáltatónak (A borítékon a leragasztás helyén keresztül kell írni a felajánló aláírásával!!).

Ha a nyilatkozatokat eseti meghatalmazott kívánja benyújtani, a meghatalmazottnak a nyilatkozathoz csatolnia kell a magánszemély által adott, a nyilatkozat benyújtására jogosító meghatalmazását.

Bár jelenleg Magyarországon a támogatás gyakorlata még sajnos nem közelíti meg az EU tagállamok átlagát, a hazai adózók adóbevallásuk kitöltésekor könnyedén, felmerülő plusz költség nélkül nyújthatnak segítséget egy civil szervezet részére, akinek munkájával, célkitűzéseivel egyetért.  

Köszönjük a támogatást!