Dog Dancing Szekció

A dog dancing kutya és gazdi közös előadása zenei aláfestéssel, amely előadás során a bemutatott trükkök összekötése művészien kivitelezett és különös figyelmet fordítanak a zene és a látvány összhangjára.
Az AAPKK Dog Dancing Szekció egész évben várja az érdeklődőket, melyet Bérczes Christine Elisabeth vezet, aki a 2020-as Crufts-on az előkelő 4. helyezett lett Meredith nevű kutyájával:

Bérczes Christine Elisabeth
Kutya Meredith – Silver Dream Aussie’s Top Secret

Szeretettel várunk mindenkit: a teljesen kezdőktől a gyakorlottabb előadókig, a yorkshire terrierektől az ír farkaskutyákig, a kölyköktől a veterán korosztályig, hiszen a Dog Dancing mindenkinek tökéletes választás!

Elérhetőségek:
dogdancing@club-info.hu

Online video versenyeket az alábbi YouTube csatornán lehet figyelemmel követni:

AAPKK Dog Dancing YouTube csatorna

Vezetők

2016-ban vett részt először Dog Dancing versenyen Meredith nevű ausztrál juhászkutyájával freestyle kategóriában. Két év múlva már a másik ausztrál juhászkutyájával, Chanellel is versenyeztek.
Christine és Chanel HTM kategóriában, Meredithtel pedig freestyle kategóriában értek el számos nemzeti és nemzetközi versenyekem dobogós helyezéseket, mind a két kutyusával többszörös EB és VB qualifikáltak, valamint a 2019-es FCI Világbajnokságon döntős 10. helyet értek el Chanellel.
2020-ban Meredith kutyusával a világ legrangosabb kutyás eseményén, a Cruftson Birminghamben az előkelő negyedik helyezést érték el.

Glamour Kutyaközpont -Dog Dancing Iskola Hollókő alapítója és oktató
FCI Dog Dancing Bíró
MEOESZ Dog Dancing Sport Bizottság  Vezető

Bérczes Christine Elisabeth

Dog Dancing Szekció vezető, dogdancing@club-star.hu

Dog Dancing versenyző és tréner, a Dog Dancing Iskola Budapest megalapítója
2017 óta Dog Dancingel moszkvai őrkutyájával, Lunával. Luna igazán különleges, hiszen hazai és nemzetközi szinten is egyedülálló képviselője a fajtájának a sportban. Nem is akármilyen, ugyanis felvezetőjével az oldalán számos verseny díjazottjai. Eddigi eredményeik közül többször első helyezettek lettek.
Jelenleg pedig az Európa-bajnokság kvalifikáló versenyére készülnek.

Renáta fiatal kutyája Aslan, aki egy ausztrál juhászkutya. Vele is Dog Dancing babérokra vágyik és reményei szerint a legrangosabb versenyekre is eljutnak majd. Ugyan Aslan még nagyon fiatal, viszont már ő is sikeresen versenyzett online videós versenyeken.
YouTube-csatorna:
https://youtu.be/BZ18z_M8-1s

Dog Dancing Budapest Iskola alakító ésd oktató
FCI Dog Dancing Bíró

Böröczki Renáta

Dog Dancing Szekció vezető helyettes

Vezetőségi tagok

3 ausztrál juhászkutyával élek együtt. Pár évvel ezelőtt kóstoltunk bele a dog dancing világába. Először Nelson kutyámmal kezdtünk el trükköket tanulni és annyira megszerettük, hogy a Trick Dog Champion  címig meg sem álltunk. A második kutyusomnál már biztos voltam benne, hogy vele szeretnék versenyezni. Nagy öröm volt, hogy az első versenyünkön Skyal a dobogó legfelső fokára állhattunk.
Mivel Armani még nagyon fiatal, ezért vele hobby open kategóriában fogunk indulni, hogy fel tudjunk készülni az előttünk álló éles versenyhelyzetekre.
Seregi Xénia

Dog Dancing Koordinátor és sponzorációért felelős vezető

Egész fiatalon 11 évesen szeretett bele a kutyák világába, jelenleg kutyakiképző és dog dancing oktató. 2007 óta folyamatosan eredményesen készít fel vizsgára és versenyre mind saját mind hozzá járó kutyákat/kutyásokat. Csapatával igyekeznek minél több versenyen megmutatni magukat több sportágban is, a dog dacing mellett többek között obedience és IGP rendezvényeken. Kinga jelenleg IPG3-as szinten versenyez kutyájával, amit egy-két dog dacing megmérettetéssel szeretnének színesíteni.

Kistokaji Kutyasuli – Miskolc alapítója
OKJ-s Kutyakiképző
Obedience és Rally Obedience segéd bíró
MEOESZ Kutyaiskolai oktató és Kiképzésvezető

Pavliscsák Kinga

Dog Dancing koordinátor

2 éve a szegedi Kebtanoda Kutya Sport Egyesület családi kutyás oktatója. Folyamatosan csoportos foglalkozásokat és engedelmes tanfolyamokat tart, melyek többsége sikeres vizsgával zárul. Ezenkívül terápiás kutya felvezető. Füge nevű golden retriever képzett terápiás kutyájával folyamatosan, aktívan gyerekek között dolgozik. Először csak a gyerekek szórakoztatására készültek kűrjei, viszont már videóversenyen és élő versenyen is eredményesen megmutatták tudásukat.
A Kebtanoda Kutya Sport Egyesület iskolája mindig nyitott az új sportokra, így az engedelmes, obedience,  ügyességi, agility, őrző-védő, nyomkövető sportág mellett 2021. évtől kezdődően szeretettel várja a dog dancing iránt érdeklődőket is.

Dog dancing foglalkozások
KEKSZE Kutyasuli keksekutyasuli@gmail.com

Kàtainè Laczkó Rita

Dog Dancing koordinátor

A budapesti Hajógyári Kutyasuli és a Dog Dancing Iskola Hollókő dog dancing oktatója és a Tükör Módszer Kölyökkutya programjának tagja.  Dorottya mentett kutyáival űzi a dog dancing kutyás sportot. Scully nevű spániel kutyájával hazai és nemzetközi versenyeken is eredményesen szerepel, Podgara nevű kutyáját pedig az elkövetkezőkben szeretné bevezetni a dog dancing versenyek világába. Dorottya 2021-ben, Dog Dancing oktatói képzésen és FCI Dog Dancing bírói képzésen is részt vett, hogy még jobban elmélyülhessen eme csodás sport rejtelmeiben.

Hajógyári Kutyasuli – kölyökkutya tanfolyam mentor, dog dancing oktatás
Dog Dancing Iskola Hollókő – kutyatrükk és dog dancing oktatás

Hazafi Dorottya

Dog Dancing koordinátor

Ausztrál juhászkutya tenyésztő pár évvel ezelőtt találkozott ezzel a sporttal. Nagyon fontos számára, hogy szoros kapcsolatot alakítson ki a kutyáival és a minőségi együtt töltött idő alatt fizikai és szellemi kihívások elé állítsa őket. Minden kutyájával részt vett az AAPKK-s videós versenyeken. Idén HTM osztályban is szeretne elindulni. úgy tervezi, hogy a jövőben élőben is megmutatják a közös munka eredményét, ahol már várhatóan a legfiatalabb csapattaggal is megméretteti magát.
Floszberger Kata

Dog Dancing koordinátor

Dog Dancing Trükklista az AAPKK Dog Dancing Club-Star címhez

(Minimum 6 trükköt fel kell használni a listából a kűr folyamán):
– fogd
– takard be magad
– criss-cross
– oldalazás
– szőnyeg kigurítás
– karon átugrás/repülés trükk
– piti/nyuszi
– ölelés
– szlalom (bármelyik irányba)
– forog (bármelyik irányba)
– pacsi
– adj egy ötöst
– integetés
– lábra pacsi
– bukfenc
– hajol
– tárgy kerülése
– távmunka céltárgy segítségével
– elefántos trükk/elli
– doboz tologatás trükk
– mancs a lábon járás
– kukucs
– kukucsban járás
– tolatás
– fejet le
– spanyol lépés
– oldalazás
– fogd, tartsd
– pakold el
– csukd be
– nyisd ki
hátra fel/asztal
– kerül
– körbefutás
– kúszik
– hátsó lábemelés
– 8-as
– bumm
– kétlábon járás
– összes HTM pozíció

 

Az AAPKK Dog Dancing Club-Star 2022-höz nemsokára további trükköket is közzéteszünk. A gyakorló videók az AAPKK Facebook oldalon is megtalálhatóak a videó menüpont alatt.

Új tanuló videókat az AAPKK Facebook oldalára, továbbá az AAPKK Dog Dancing YouTube csatornájára is közzétesszük!

 

III. Karácsonyi Dog Dancing Videóverseny és

AAPKK Dog Dancing Club Star 2021

 

Nevezési határidő:
Hamarosan!!

Nevezés:
Hamarosan!

Felhívásról további információ:
Hamarosan!

Nyári Dog Dancing Videóverseny és AAPKK Dog Dancing Club Star 2023

Nevezési link:
xxx
Szuper hír!

Szerezd meg idén is az AAPKK Dog Dancing Club Star 2023 címet.
Nem feltétele a törzskönyv megléte, sőt az sem, hogy a kutya az AAPKK fajtái közé
tartozzon. Tehát a Dog Dancing Club Star 2023 címet bárki megszerezheti, aki kellő energiát fektet a gyakorlásba. A Dog Dancing Club Star 2023 címre jogosult mindenki, aki kéri a tagsági felvételt az AAPKK-ba 2023-ra. A felvezetőnek kell a tagnak lennie (gyerek esetén a gondviselőnek).
Minden kutyus számára elérhető A Dog Dancing Club Star 2023 cím eléréséhez minimum 6 feladatot kell teljesíteni (lehet több is ;)) kezdő osztályban és 8 feladatot haladó osztályban. A 6-8 feladatot szabadon választhatjátok ki abból a listából, melyet az AAPKK honlapján találhattok meg. (Dog Dancing Club Star menüpont alatt – trükk lista, valamint az AAPKK Facebook oldalán, tanuló videók formában) Ha megvan a 6-8 feladat, akkor videó formában elő kell adni egy dog dancing kűrt (táncot vagy történetet), bármilyen stílusú és hangulatú zenére táncolhattok!

A régi tanulós videókat (Karantraining & Karácsonyi videós verseny) a videó menüpont alatt is megtaláljátok az AAPKK Fb oldalon, akkor nem kell legörgetni hozzá.

A Dog Dancing Club Star 2023 cím egy serleg és névre szóló oklevél, amit jövő év elején tudsz átvenni az AAPKK Évadzáró vacsora ünnepélyes keretein belül!

Tagsági kérelem az alábbi linken:
https://www.aapkk.hu/ugyintezes/tagfelvetel/
Tagság a részvétel feltétele, nevezés előtt szükséges!
A Videósversenyhez tagság szükséges, a nevezési díj 3000 forint, mely összegből a jövő évi Magyarországon megrendezésre kerülő Dog Dancing Világbajnokságot támogatjuk.

Amíg a honlapon nem elérhető a kártyás fizetés az alábbi számlaszámra kérjük az utalást:
https://www.aapkk.hu/egyesulet/bankszamla/

Kérünk mindenkit, hogy amint elérhető, tagdíjat és a nevezési díjat is a honlapon keresztül rendezzétek. Ha ez valamilyen okból kifolyólag nem megoldható, kérjük jelezzétek felénk az
aapkkdogdancing@gmail.com e-mail címen.
Link: https://ugyintezes.aapkk.hu/

Figyelem van még extra!
Egyben ez egy videós dog dancing verseny is, ahol ismét kihirdetjük a dobogósokat az alábbi osztályokban. Figyelem, van egy új osztály! A HTM haladó!

Kezdő: A kutya és a gazdi is életében először indul videós versenyen és élő versenyen sem szerepeltek korábban.
Középhaladó: Minden olyan kutya-gazdi páros, aki még nem vett részt élő versenyen,
kivéve hobby open kategóriában, vagy videós versenyen már szerepeltek korábban.
Ebben az osztályban versenyezhetnek a junior kutya osztályt és gyerek osztályt követően a párosok, ha kinőtték az osztályukat és élő versenyen nem szerepeltek még .
Haladó: Az a páros, aki már részt vett előzőleg kezdő osztályban élő versenyen, illetve aki “profi kutyával” indul. Profi kutyának számít az a kutya, aki hivatalos osztályban versenyzik. Haladó osztályban profi kutya, “nem profi” felvezetővel indulhat.
Profi: Minden kutya-gazdi páros, aki már indult élő versenyen hivatalos osztályban. A
HTM és a Freestyle osztályokat itt összevontan fogjuk bírálni.
HTM: Minden kutya-gazdi páros, aki nem indult élő versenyen hivatalos osztályban.
HTM haladó: Minden kutya-gazdi páros, aki már részt vett előzőleg kezdő osztályban élő versenyen, illetve aki “profi kutyával” indul.

Junior kutya: A nevezett kutya 3 hónapnál idősebb, de még nem töltötte be az 1. éves kort.
Gyerek I.: Minden 14. életévét be nem töltött gyerek számára, aki nem ért el helyezést az előző AAPKK-s videós versenyen, vagy nem indult még sem videós, sem élő versenyen ezelőtt.
Gyerek II.: Minden 14. életévét be nem töltött gyerek számára, aki dobogós helyezést ért el az előző AAPKK-s videós versenyen, illetve már szerepelt ő vagy a kutyája élő versenyen.
Fehér kutya: Mindenki számára nyitott, aki versenyen kívül szeretne indulni. Idén a
bíróknak továbbra sem, de a szervezőknek lehetőséget adunk más osztályban is indulni.
Csapatverseny: Minimum 2 fő és 2 kutya esetén lehet részt venni ebben a kategóriában. A club star címet minden kutya-gazdi páros megkapja, valamint a helyezett csapatok – csapatonként – egy kupát és egy oklevelet kapnak.

• Minden részvevő, aki a kűrjében bemutatja az adott számú trükköt – kezdők, gyerekek és junior kutyák esetén 6 darab, haladóknál és profiknál 6 + 2 trükk az elérhető trükklistátákról.
• Nevezési határidő: 2023. július 1., csak meglévő tagsági számmal lehet nevezni, a
csapatversenyhez külön google dokumentumot kell készíteni.
• Videó beküldésének határideje: 2023. augusztus 1. alábbi e-mail címre:
aapkkdogdancing@gmail.com
• Feltöltés: 2023. augusztus 15.
• Bírálás: 2023. augusztus 31-ig
• Eredményhirdetés: szeptember 1.
• Bírók:
Bérczes Christine Elisabeth
Böröczki Renáta
Pavliscsák Kinga

Jutalomfalatot ill. játékot minden kategóriában szabad használni, kivéve a profi osztályban! A videóban a felvezető és kutyus is végig egészben legyen látható, videót vágni nem szabad, de zenét alá szabad vágni!
Kérünk minden felvezetőt, figyeljetek oda a kutya fizikai és mentális egészségére, ne kérjetek olyan trükköt, amihez még fiatal (1 éves kor alatt például piti, tolatás vagy ugrások) vagy már túl idős, illetve a talaj minőségére is fordítsatok kellő figyelmet (ne legyen beton, csúszós, vizes talaj, stb.)!
Kezdő, gyerek és junior kutya osztály zene ideje ajánlott 2:00 perc, középhaladó,haladó és profi, valamint csapat osztály max 4:00 perc!
A verseny nem hivatalos, FCI szabályzat az irányadó!
A versenyben részt vevők értékes díjakat nyerhetnek. Ezeket hamarosan közzé tesszük az AAPKK Hungary Facebook oldalán. Kövesd az oldalt, hogy ne maradj le!
A dobogósok serleget is kapnak, valamint személyre szóló, de online formában kiállított oklevelet. A serleget mindenki átveheti majd az oktatójánál vagy a Sződligeten megrendezésre kerülő AAPKK Dog Dancing versenyen szeptember 9-én.
Mindenkinek jó szórakozást kívánunk és sok sikert!

Magyar Bajnokok 2023

Tagok

Az AAPKK

Szeretettel üdvözlünk weboldalunkon, mely a collie rough, collie smooth, border collie, bearded collie, shetland sheepdog, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, ausztrál juhászkutya, miniatűr amerikai juhászkutya, ausztrál cattle dog és ausztrál kelpie fajták tenyésztőit, tartóit, kedvelőit segíti, látja el programokkal, tenyészminősítést adó rendezvényekkel.

Elnök: Trefán-Török Alexandra

Tiszteletbeli Elnök: Muzslai Péter

Bank: Budapest Bank

Számlaszám: 10101308-06421500-01003006

IBAN: HU71 10101308 06421500 01003006

Swift: BUDAHUHB

Cím: 2213 Monorierdő, Monori út 22.

Tagfelvétel

Amennyiben szeretne az Angol- és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület tagjai közé tartozni, kérjük kövesse az alábbi lépéseket:

1. Küldje el a tagfelvételi lapot kitöltve a tagsag@club-info.hu e-mail címre.

2. Bankkártyával OTP SimplePay-el fizesse ki (Preferált fizetési mód az adatok könnyű beazonosítása miatt. Ügyintézés - Bankkártyás fizetés), vagy utalja el a 10 000.- tagsági díjat az AAPKK 10101308-06421500-01003006 számlaszámra és a közleménybe írja be a leendő tag nevét.

3. E-mailben küldjük a már AKTIVÁLT tagsági számot, melyet azonnal használhat nevezéshez vagy szolgáltatásokhoz.

Azon tagoknak, akik az előző években már tagok voltak, a tagfelvételi lapot nem kell újra kitölteniük, elég csak bankkártyával fizetniük, vagy utalniuk és feltüntetniük közleményben a tag nevét.