Dog Dancing Szekció

A dog dancing kutya és gazdi közös előadása zenei aláfestéssel, amely előadás során a bemutatott trükkök összekötése művészien kivitelezett és különös figyelmet fordítanak a zene és a látvány összhangjára.
Az AAPKK Dog Dancing Szekció egész évben várja az érdeklődőket, melyet Bérczes Christine Elisabeth vezet, aki a 2020-as Crufts-on az előkelő 4. helyezett lett Meredith nevű kutyájával:

Bérczes Christine Elisabeth
Kutya Meredith – Silver Dream Aussie’s Top Secret

Szeretettel várunk mindenkit: a teljesen kezdőktől a gyakorlottabb előadókig, a yorkshire terrierektől az ír farkaskutyákig, a kölyköktől a veterán korosztályig, hiszen a Dog Dancing mindenkinek tökéletes választás!

Elérhetőségek:
dogdancing@club-info.hu

Online video versenyeket az alábbi YouTube csatornán lehet figyelemmel követni:

AAPKK Dog Dancing YouTube csatorna

Vezetők

2016-ban vett részt először Dog Dancing versenyen Meredith nevű ausztrál juhászkutyájával freestyle kategóriában. Két év múlva már a másik ausztrál juhászkutyájával, Chanellel is versenyeztek.
Christine és Chanel HTM kategóriában, Meredithtel pedig freestyle kategóriában értek el számos nemzeti és nemzetközi versenyekem dobogós helyezéseket, mind a két kutyusával többszörös EB és VB qualifikáltak, valamint a 2019-es FCI Világbajnokságon döntős 10. helyet értek el Chanellel.
2020-ban Meredith kutyusával a világ legrangosabb kutyás eseményén, a Cruftson Birminghamben az előkelő negyedik helyezést érték el.
Christine a Glamour Kutyaközpont -Dog Dancing Iskola Hollókő alapítója.
Bérczes Christine Elisabeth

Dog Dancing Szekció vezető, dogdancing@club-star.hu

Vezetőségi tagok

2012 óta van a Dog Dancing világában verseny szinten és Josephine nevű Border Colliejával immár ötszörös magyar bajnokok, valamint számos európai ország dobogósai. A kontinens legrangosabb versenyén, az Open European Championshipen 2014-ben 14. majd 2019-ben bekerülve a top 10-be, hetedik helyezettek lettek Olaszországban Josephine-nel.
Kriz Orsolya alapította az ország első Dog Dancing iskoláját 2017-ben, Dogdance Iskola Magyarország néven.
YouTube-csatorna:
https://youtu.be/3MgNpXTs_WQ
Kriz Orsolya

Dog Dancing Társvezető, Fotó: vizslafotozas.hu

2012-től vetette bele magát a Dog Dancing versenyzésbe, ami mellett számos más sportot is kipróbált, mint például az agilityt és terelést.
Dog Dancingben háromszoros országos bajnokok és abszolút bajnokok, több hazai és külföldi verseny dobogósai Izzy nevezetű border collie kutyájával.
Jelenleg kisállat-fizioterapeutaként, Dog Dancing oktatóként és versenyszervezőként tevékenykedik Hatvanban.
Fizioterapeutaként szakmai workshopokat tart sport és munkakutyásoknak bemelegítés levezetés témakörben, színesítve az előadást a Dog Dancing és agility sportban tanultakkal.
Fizioterápiás Szalonjában többek között hidroterápiás, ultrahangterápiás, TENS, kutyafitness, masszázs, manuálterápia, passzív kimozgatás, stretching, aktív torna, asszisztált torna szolgáltatásokkal találkozhatnak a beteg illetve egészséges páciensek, a kezeléssorozatokat állapotfelmérés előzi meg.
Juhász Anikó

Verseny szervezésért felelős vezető

Dog Dancing versenyző és tréner, a Dog Dancing Iskola Budapest megalapítója
2017 óta Dog Dancingel moszkvai őrkutyájával, Lunával. Luna igazán különleges, hiszen hazai és nemzetközi szinten is egyedülálló képviselője a fajtájának a sportban. Nem is akármilyen, ugyanis felvezetőjével az oldalán számos verseny díjazottjai. Eddigi eredményeik közül többször első helyezettek lettek.
Jelenleg pedig az Európa-bajnokság kvalifikáló versenyére készülnek.
Renáta fiatal kutyája Aslan, aki egy ausztrál juhászkutya. Vele is Dog Dancing babérokra vágyik és reményei szerint a legrangosabb versenyekre is eljutnak majd. Ugyan Aslan még nagyon fiatal, viszont már ő is sikeresen versenyzett online videós versenyeken.
YouTube-csatorna:
https://youtu.be/BZ18z_M8-1s
Böröczki Renáta

Dog Dancing koordinátor

Nyári Dog Dancing 2021 eredmények:

Dog Dancing Karàcsonyi Videóverseny eredmények:

Dog Dancing Club-Star 2020-as videó megtekinthető:

2020-as Dog Dancing Club-Star kutyák névsora

Dog Dancing Trükklista az AAPKK Dog Dancing Club-Star címhez

(Minimum 6 trükköt fel kell használni a listából a kűr folyamán):
– karon átugrás/repülés trükk
– piti/nyuszi
– ölelés
– szlalom (bármelyik irányba)
– forog (bármelyik irányba)
– pacsi
– adj egy ötöst
– integetés
– lábra pacsi
– bukfenc
– hajol
– tárgy kerülése
– távmunka céltárgy segítségével
– elefántos trükk/elli
– doboz tologatás trükk
– mancs a lábon járás
– kukucsban járás

 

Az AAPKK Dog Dancing Club-Star 2021-hez nemsokára további 5 trükköt is közzéteszünk. A gyakorló videók az AAPKK Facebook oldalon is megtalálhatóak a videó menüpont alatt.

Új tanuló videókat az AAPKK Facebook oldalára, továbbá az AAPKK Dog Dancing YouTube csatornájára is közzétesszük!

 

Nyári Dog Dancing Videóverseny és

AAPKK Dog Dancing Club Star 2021

 

Nevezési határidő:
2021.június 6.

Nevezés:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdkenuQzDdOrTHwS3vIzsOEcF0yB-BkNsLkZZps3OOoieqiaA/viewform?usp=pp_url

Felhívásról további információ:
https://fb.me/e/16mSjJuGO

Tagok

Az AAPKK

Szeretettel üdvözlünk weboldalunkon, mely a collie rough, collie smooth, border collie, bearded collie, shetland sheepdog, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, ausztrál juhászkutya, miniatűr amerikai juhászkutya, ausztrál cattle dog és ausztrál kelpie fajták tenyésztőit, tartóit, kedvelőit segíti, látja el programokkal, tenyészminősítést adó rendezvényekkel.

Elnök: Trefán-Török Alexandra

Tiszteletbeli Elnök: Muzslai Péter

Bank: Budapest Bank

Számlaszám: 10101308-06421500-01003006

IBAN: HU71 10101308 06421500 01003006

Swift: BUDAHUHB

Cím: 2213 Monorierdő, Monori út 22.

Tagfelvétel

Amennyiben szeretne az Angol- és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület tagjai közé tartozni, kérjük kövesse az alábbi lépéseket:

1. Küldje el a tagfelvételi lapot kitöltve a tagsag@club-info.hu e-mail címre.

2. Bankkártyával OTP SimplePay-el fizesse ki (Preferált fizetési mód az adatok könnyű beazonosítása miatt. Ügyintézés - Bankkártyás fizetés), vagy utalja el a 9000.- tagsági díjat az AAPKK 10101308-06421500-01003006 számlaszámra és a közleménybe írja be a leendő tag nevét.

3. E-mailben küldjük a már AKTIVÁLT tagsági számot, melyet azonnal használhat nevezéshez vagy szolgáltatásokhoz.

Azon tagoknak, akik az előző években már tagok voltak, a tagfelvételi lapot nem kell újra kitölteniük, elég csak bankkártyával fizetniük, vagy utalniuk és feltüntetniük közleményben a tag nevét.