Terelés

Időpontok

Hétvégén megrendezésre került az első általunk szervezett terelőverseny, szombaton tradicionális stílusban terelő fajták számára, vasárnap pedig border colliek részére.
Mindkét napon lehett ösztönpróbát, illetve munkavizsgát tenni.
 Az eseménynek a SuBa-official: Suhanó Bárányok Kutyás Szabadidő Egyesület adott otthont.
A meleg ellenére sok szép futamot láttunk, tehetséges kutyákat, kitartó felvezetőket. Gratulálunk mindenkinek az elért eredményekhez,  reméljük jól éreztétek magatokat és következőben is találkozunk. <3

Köszönjük Gabriella Patkó birónőnek a munkáját, a futamokat, a csodaszép birkákat,  vendégszeretetét és a finom ebédet az édesanyjának. Közönjük Hajnalka Kökényesi-nek a  bírói felügyeletét, illetve mindenkinek a munkáját aki segített, hogy ez a hétvége gördülékeny legyen.

Köszönjük Takács Liza Photo- nak a csodálatos képeket és le a kalappal, hogy ilyen hősiesen állta a meleget, az elefánt méretű szúnyogokat és a néha felé rohanó birka hadat.

Főszervező: Szép Bernadette

There are no upcoming események at this time.

Gyakran ismételt kérdések!

Mi az a Terelőösztönpróba (NHAT)?
A terelő ösztönpróba, vagyis NHAT az angol- és ausztrál pásztorkutyák képességvizsgája, ahol a bíró arról bizonyosodhat meg, hogy az adott kutyában mennyire támad fel eredeti munkaköri kötelessége: a terelés. Ez egy kisebb birkanyájból álló, karámban végzett pár perces feladat, melynek követelménye az alapengelmesség. A kutyának behívhatónak kell lennie ahhoz, hogy a pályára léphessen.
Ez a képességvizsgálat, vagyis ösztönpróba nagyon jól tükrözi a fajtákban még mindig rejlő képességeket. Szerepük a wesen megőrzésében még ha nagyon lassan is, de egyre nagyobb hangsúlyt kapott a tenyésztők körében.
Reméljük, hogy a tendencia folytatódik, és a küllem mellett a munkaképesség és a hozzá elengedhetetlenül szükséges mentális képességek, stabil idegrerndszer, egészséges anatómiai felépítés legalább annyira fontos helyet foglal majd el, mint egy-nagyobb kiállítási eredmény. Csak így lehet kerek egész a pásztorkutyák tenyésztése. Sikeres teljesítése a Tenyésztésre kiemelt státusz egyik feltétele.
Mi az a Munkavizsga (HWT)?

A vizsgát azért végzik, hogy értékeljék a kutyák következő képességeit: terelési hajlam, engedelmesség, kezdeményezőképesség és kíméletesség. A vizsgának a terelőkutyák tenyésztésére való kiválasztást kell elősegítenie. Segít annak megértésében is, hogy hogyan eddzük a kutyákat. A vizsgán legalább egy éves juhászkutyák (birka és marha) vehetnek részt. Egyheréjű vagy rejtett heréjű és beteg kutyák nem versenyezhetnek. A tüzelő szukákat távol kell tartani, ők utolsónak versenyeznek. A nyáj minimum 10 juhból áll melyeket minden vizsga után le kell váltani. Olyan módon kell őket kiválasztani, hogy minden versenyző ugyanolyan minőségű birkákkal dolgozhasson. Lehetőleg a vizsgáknál használt juhok ugyanabból a nyájból származzanak, és ugyanolyan fajtájúak legyenek. A birkáknak egészségesnek és kutyához szokottnak kell lenniük. Feladatok: – karám vagy akol – irányítás és manőverezés (1 megállás) – legelés a négyszög alakú területen (a karám és a legelőterület távolsága legalább 75 m legyen.) A vizsgán csak minősített bírók bírálhatnak, akiket el kell, hogy ismerjen az országuk nemzeti kutyás egyesülete. A bírónak ellenőriznie kell a kutya viselkedését. Ezt az FCI Terelő Munkavizsgát el kell ismernie az összes FCI tagnak és szerződéses partnernek. Ez az FCI Terelő Munkavizsga Bizonyítvány a kutyát kvalifikálja a Nemzetközi Szépség Champion címre. A kutyák, melyek teljesítették a HWT-t versenyezhetnek a „munkaosztályban” az FCI nemzetközi kiállításokon. 

Az AAPKK

Rövid bemutatkozás az Egyesületről. Rövid bemutatkozás az Egyesületről. Rövid bemutatkozás az Egyesületről.Rövid bemutatkozás az Egyesületről.Rövid bemutatkozás az Egyesületről.Rövid bemutatkozás az Egyesületről.

Elnök: Trefán-Török Alexandra

Tiszteletbeli Elnök: Muzslai Péter

Bank: Budapest Bank

Számlaszám: 10101308-06421500-01003006

IBAN: HU71 10101308 06421500 01003006

Swift: BUDAHUHB

Cím: 2083. Solymár, Pacsirta u. 1.

Tagfelvétel

Mindazon személyek, akik szeretnének az Angol és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület tagjai ki kell tölteniük  atagfelvételi kérelmet, amit kitöltve és aláírva a Klub címére kell postán, vagy beszkennelve a Klub e-mail címére elküldeni.

Aki korábban nem volt tag az AAPKK-nál, kérem, hogy ne utalja el a tagdíjat úgy, hogy nem küldi el e-mailben  a „tagfelvételi lapot” is, mert a banki adatok nem tartalmazzák sem a lakás címet, sem az e-mail címet és így részükre nem tudjuk még a tagsági kártyát sem elküldeni!