Történet

Történet

Az Egyesület létrejöttének célja hogy összefogja és koordinálja az egyesülethez tartozó kutyafajták magyarországi tenyésztőit, a populációt geno- és fenotípusában egyaránt fejlesztve, a munkaképességet, funkcionalitást szem előtt tartva, az állattartási és állatvédelmi jogszabályok maximális figyelembevételével, csökkentve ezáltal a regisztrálatlan egyedek számát. Az egyesülethez tartozó fajtákat érintő egészségi problémák kiküszöbölésére nagy hangsúlyt fektet a vezetőség és tagság egyaránt, rokon fajtákról lévén szó a központilag nyilvántartott szűrővizsgálati eredményekkel és a gondosan ellenőrzött párosításokkal az egyesület hatékonyan kíván fellépni ezek eliminálása érdekében.

Az egyesület évente klub- és speciál kiállítást rendez anyaországbeli specialista bírók részvételével. Évente több alkalommal terelő munkaversenyeket és a munkavizsgára kötelezett border collie és ausztrál kelpie részére munkavizsgát szervez. Évente karaktertesztet szervez, ahol a kutyák idegrendszerének stabilitását vizsgálják az erre a célra kifejlesztett teszt segítségével. Az egyesülethez tartozó kutyafajták csoportja célszerűen lett megválasztva (rokon fajták, azonos munkavégzés), így a népszerűbb fajták mellett a kis populációjú fajták magas színvonalú képviselete is megoldott. A tenyésztők rendelkezésére áll az egyesület honlapja, ill. az egyesület által rendezett munka- és képességvizsgák. A border collie és az ausztrál kelpie számára azonos „Terelőmunkavizsgát” követel meg az anyaország és a nemzetközi kinológiai szervezet is. E két fajta vizsgára történő felkészítéséhez rendszeresen terelő-munkaversenyeket kell rendezni, mely során a többi fajta számára is lehetőség nyílik, hogy az eredeti munkában kipróbálják, fejlesszék a kutyák munkaképességét.

Az AAPKK Egyesület 2011. május 24-én alakult. Alapszabályának általános rendelkezéseiben elfogadja az FCI ( Fédération Cynologique Internationale) által elismert mindenkori fajta standardeket. Csatlakozhat bel – és külföldi kynológiai szervezetekhez.

Tagok

Az AAPKK

Szeretettel üdvözlünk weboldalunkon, mely a collie rough, collie smooth, border collie, bearded collie, shetland sheepdog, welsh corgi pembroke, welsh corgi cardigan, ausztrál juhászkutya, miniatűr amerikai juhászkutya, ausztrál cattle dog és ausztrál kelpie fajták tenyésztőit, tartóit, kedvelőit segíti, látja el programokkal, tenyészminősítést adó rendezvényekkel.

Elnök: Trefán-Török Alexandra

Tiszteletbeli Elnök: Muzslai Péter

Bank: Budapest Bank

Számlaszám: 10101308-06421500-01003006

IBAN: HU71 10101308 06421500 01003006

Swift: BUDAHUHB

Cím: 2213 Monorierdő, Monori út 22.

Tagfelvétel

Amennyiben szeretne az Angol- és Ausztrál Pásztorkutya Klub Egyesület tagjai közé tartozni, kérjük kövesse az alábbi lépéseket:

1. Küldje el a tagfelvételi lapot kitöltve a tagsag@club-info.hu e-mail címre.

2. Bankkártyával OTP SimplePay-el fizesse ki (Preferált fizetési mód az adatok könnyű beazonosítása miatt. Ügyintézés - Bankkártyás fizetés), vagy utalja el a 10 000.- tagsági díjat az AAPKK 10101308-06421500-01003006 számlaszámra és a közleménybe írja be a leendő tag nevét.

3. E-mailben küldjük a már AKTIVÁLT tagsági számot, melyet azonnal használhat nevezéshez vagy szolgáltatásokhoz.

Azon tagoknak, akik az előző években már tagok voltak, a tagfelvételi lapot nem kell újra kitölteniük, elég csak bankkártyával fizetniük, vagy utalniuk és feltüntetniük közleményben a tag nevét.